- Căminul cultural

OFERTE VÂNZARE TERENURI - conform Legii nr. 17/2014

OFERTE VÂNZARE TERENURI - conform Legii nr. 17/2014

Anunt concurs Departamentul Resurse Umane

Concurs de recrutare referent clasa a -III-a Resurse Umane

DESPRE COMUNĂ --> Cultură --> Căminul Cultural

Căminul cultural


În comuna Rediu Tătar, căminul cultural a fost înființat la data de 4 anuarie 1939, dar activitatea era sporadică și se rezuma numai la serbări și unele conferințe susținute de cadrele didactice.

Dupa război, activitatea culturală a fost revigorată prin înființarea unor echipe de teatru, de dansuri populare, brigăzi artistice, coruri și grupuri vocale, formații de fluierași și de muzicuțe etc.

Formații artistice se aflau în fiecare sat al comunei, dar nu toate s-au putut califica în etapele superioare. De la Valea Lupului s-a evidențiat coru1 pregătit de înv. Valentina Ștefan și Dumitru Papanaga, iar de la Rediu Tătar formația de muzicuțe, care in 1964 a obținut locul 3 pe regiunea Iași. Cu acest prilej, solistu1 acestei formații, Vasile Pricop, a câștigat locul I.

Ani la rând, orchestra de muzicuțe condusă de ing. Neculai Mihalache a participat la mai multe concursuri și serbări culturale, reprezentând cu cinste comuna și județul din care făceau parte.

Menționăm, de asemenea, participarea unor formații culturale din comuna Rediu la Festivalul Național ,,Cântarea României", precum au fost: corul cadrelor didactice, brigăzile satirice și cele artistice, conduse de prof. Nicolae Berea, formațiile vocale, de teatru ș.a.

Text preluat din monografia Rediu (Rediu lui Tătar) - istorie și legendă de Ion Muscalu

Foto
1

Vizualizari: 230
Data creare: 28-01-2018 16:13:44

Prezentare generală comuna Rediu, judeţul Iași

Prezentare generală

În componenţa comunei intră satele Rediu, Breazu, Horlești, și Tăutești, reședinţa de comună fiind localitatea Rediu situată aproximativ la 10 km de municipiul Iași.