“Dealul cu povești… de la Horlești” este un festival oferit copiilor şi recomandat tuturor celor îndrăgostiţi de aventură, poveşti şi lectură, care se va desfășura la Stâna Omușoru, pe 16 septembrie 2023, între orele 14.00 și 19.00.

Veți avea posibilitatea de a vizita, în doar câteva ore, în 9 destinaţii, 9 tărâmuri ale poveştilor, care îţi vor deschide porţile imaginaţiei şi îţi vor hrăni pofta de a citi.

Așadar, veți începe călătoria din trecut, vă veți apropia de prezent, iar la sfârşit veți pătrunde în lumea viselor şi a poveştilor, pe o hartă cu 9 insule şi ghizii lor:
1. 𝘗𝘰𝘷𝘦𝘴𝘵𝘪𝘳𝘪𝘭𝘦 𝘪𝘴𝘵𝘰𝘳𝘪𝘤𝘦 – 𝘔𝘢𝘳𝘪𝘶𝘴 𝘊𝘩𝘦𝘭𝘤𝘶 𝘴̧𝘪 𝘈𝘭𝘦𝘹 𝘈𝘪𝘰𝘢𝘯𝘦𝘪;
1. Poveștile istorice – Marius Chelcu și Alex Aioanei;
2. Poveștile lui Creangă 2.0 – Iunia-Maria Ștefan;
3. Poveștile de la stână – Petrică Omușoru;
4. Animal stories – Mihaela Manolache;
5. Biblioteca de pe Deal – Dan Doboș și Cleopatra Barbu;
6. Colțul cu povești – Iunia-Maria Ștefan și Adina Hamza;
7. Scriitorii cu povești – Iunia-Maria Ștefan și Adina Hamza;
8. Povești pentru părinți – Cati Harea, Mona Coțofan și Laura Trifan-Guceanu;
9. Dream Art Stories – Marian Cornea și Marian Teslariu.

Bonus vei avea piesa de teatru „Motanul încălţat” – cu actorii Gelu Ciubotaru şi Iuliana Budeanu, din proiectul EMRA Kindergarten.
Ne aventurăm împreună în această călătorie?
Un itinerariu imaginat de Asociația Rediu lui Tătar, în parteneriat cu Muzeul Literaturii Române Iași, Asociaţia Metropolitană pentru Transport Public Iaşi, Biblioteca Județeană Gh. Asachi Iași, Dream Art Center Iași, Editura Taida, Editura Lebăda Neagră, Editura Revistei Timpul şi Primăria Comunei Rediu şi cu sprijinul sponsorilor Gemite Romania şi APLISENS.

2023.09.12 poza anunt - Primăria comunei Rediu